Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از روزنامه سان، اکنون دانشمندان نگران آن هستند که فعالیت‌های شدید خورشیدی که اخیر رخ می‌دهد، باعث سقوط ماهواره‌ها به زمین شوند.

خورشید در آغاز چرخه ۱۱ ساله خود و در یک فاز بسیار فعال است. این بدان معناست که ما در حال حاضر شاهد شعله‌های خورشیدی مکرر هستیم. تقریبا هر ۱۱ سال یک بار، میدان مغناطیسی خورشید تغییر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمان، قطب شمال و جنوب تغییر کرده و این می‌تواند باعث شود که خورشید قبل از فرو نشستن فعالیت‌های دوره‌ای‌اش، رفتار نامنظمی داشته باشد.

شعله‌های خورشیدی، فوران‌های تابش آن هستند که گاهی به زمین برخورد می‌کنند و یا به اعماق فضا پرتاب می‌شوند.

زمین با استفاده از میدان مغناطیسی خود تا حد زیادی از ما در برابر ضربه‌های مخرب شراره‌های خورشیدی محافظت می‌کند.

با این حال، آنها هنوز هم می‌توانند بر فناوری‌های ما تاثیر بگذارند و حیوانات مهاجر را که برای جهت‌گیری به میدان مغناطیسی متکی هستند، کاملا گیج کنند.

شراره‌های خورشیدی می‌توانند باعث خاموشی رادیو شوند و ارتباطات ماهواره‌ای را تحت تاثیر قرار دهند. این دومی است که در حال حاضر باعث نگرانی شده است.

آژانس فضایی اروپا نگران صورت فلکی Swarm خود است که میدان مغناطیسی زمین را اندازه‌گیری می‌کند.

به طور کلی پذیرفته شده است که ماهواره‌ها بار وحشیانه شرایط فضایی سخت را تحمل می‌کنند ولی در نهایت به زمین سقوط کرده و در جو می‌سوزند. با این حال، آن چیزی که دانشمندان را حسابی گیج کرده، سرعت فعلی سقوط ماهواره‌ها است.

بیشتر بخوانید:

مشاهده یک لکه غول‌پیکر بر روی خورشید | آیا باید نگران باشیم؟

استروم می‌گوید: «فیزیک پیچیده زیادی وجود دارد. ما هنوز به‌طور کامل نمی‌دانیم که در لایه‌های بالایی اتمسفر، جایی که با باد خورشیدی در تعامل است، چه اتفاقاتی رخ می‌دهد. ما می‌دانیم که این فعل و انفعال باعث بالا آمدن جو می‌شود. این بدان معناست که هوای متراکم‌تر به سمت بالا به ارتفاعات بالاتر منتقل می‌شود.»

ماهواره‌های اسپیس‌ایکس نیز با آب و هوای فعلی خورشیدی دست و پنجه نرم می‌کنند و گفته می‌شود که شرکت ایلان ماسک، ۴۰ ماهواره را در جریان فعالیت شدید خورشیدی اخیر از دست داده است.

برخی از کارشناسان این موضوع را مثبت می‌دانند، زیرا خورشید در حال پاکسازی زباله‌های فضایی اطراف زمین است!

با این حال دیگران نگران تأثیری هستند که این می‌تواند بر ارتباطات ما و داده‌های فضایی که جمع‌آوری می‌کنیم داشته باشد.

کد خبر 687070 برچسب‌ها خورشید ایلان ماسک فیزیک ستاره‌ای (اختر فیزیک) ماهواره اسپیس‌ ایکس - فضا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خورشید ایلان ماسک ماهواره اسپیس ایکس فضا میدان مغناطیسی ماهواره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۴۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمی از برافراشته شدن بادبـان خورشیدی ناسا در فضا | علم تا کجا پیش می‌رود؟

پس از استقرار موفق «سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیت» موسوم به ACS3 در مدار زمین، ناسا از باز شدن موفق بادبان ۸۰ مترمربعی این مدارگرد پیشرفته خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، ناسا اعلام کرد که مأموریت ACS3 (سرنام «سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیت» که هفته گذشته با موشک الکترون از نیوزیلند به مدار کم‌ارتفاع زمین پرتاب شده بود، توانسته است با موفقیت بادبان خورشیدی خود را کامل بگشاید.

بادبان خورشیدی، پرده فلزی نازک، سبک و وسیعی است که با انعکاس نور، پیشرانش فراهم می‌کند. ذرات نور خورشیدی وقتی از سطح بادبان بازتاب می‌شوند، همانند توپی که به جسمی ساکن برخورد می‌کند، آن را در جهت مخالف هل می‌دهند و بدین‌ترتیب به بادبان خورشیدی نیرویی هرچند اندک وارد می‌کنند. اگر بتوان این نیروی اندک را در بازه زمانی طولانی‌مدتی مهار کرد، می‌توان بادبان (و محموله متصل به آن) را تا سرعت‌های بسیار زیادی شتاب داد و ازآنجایی‌که نور خورشید به رایگان و تا فاصله‌های بسیار دور در اختیار بادبان قرار می‌گیرد، می‌توان با استفاده از آن فضاپیمای فوق‌العاده کارآمدی ساخت.

تاکنون چندین آزمایش توسط ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی ژاپن برای بررسی عملکرد بادبان‌های خورشیدی انجام شده و آزمایش ACS3 نیز گام مهمی از ادامه این فرآیند به شمار می‌رود. در این آزمایش که ناسا موفقیت آن را اعلام کرد، حدود ۲۵ دقیقه طول کشید تا بادبانی به ضلع ۹ متر و مساحت ۸۰ مترمربع در مدار زمین باز شود.

بنا به اعلام ناسا در صورت مساعدت هوا می‌توان این بادبان خورشیدی را از سطح زمین مشاهده کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • طرح استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه آزاد شهرقدس عملیاتی می‌شود
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • فیلمی از برافراشته شدن بادبـان خورشیدی ناسا در فضا | علم تا کجا پیش می‌رود؟
  • فیلم رقص شدید خودرو و منازل ژاپنی‌ها در زمین‌لرزه وحشتناک امروز!
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است