Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از روزنامه سان، هواشناسی فضایی گزارش داد که یک رشته تاریک مغناطیسی در روز جمعه از جو خورشید خارج شده که این فوران یک پارگی غول‌پیکر را بر روی سطح خورشید ایجاد کرده است.

رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا فوران خورشید را ثبت کرد. طبق گزارش هواشناسی فضایی، دره‌ای که در خورشید ظاهر شد، ۲۴۸ هزار کیلومتر طول و ۲۴ هزار و ۸۰۰ کیلومتر عمق داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از پرتاب شدن به فضا، یک قوس از رشته پلاسمایی را می‌توان مشاهده کرد که بالای سطح دره معلق است.

رصدخانه خورشیدی و هلیوسفر (SOHO) نوعی طوفان خورشیدی به نام خروج «جرم تاجی» یا CME را مشاهده کرد که پس از فوران خورشیدی از نیمکره شمالی این گوی آتشین بیرون آمد.

تفاوت بین CME و شراره‌های خورشیدی این است که CMEها کندتر از شراره‌های خورشیدی حرکت می‌کنند که می‌توانند در حدود ۸ دقیقه به زمین برسند.

سریع‌ترین CME  بین ۱۵ تا ۱۸ ساعت طول می‌کشد تا به زمین برخورد کند.

سازمان ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) در حال حاضر در حال مدل‌سازی CME برای تعیین اینکه آیا آنها به زمین برخورد خواهد کرد یا خیر، است.

اگرچه CME کمتر تهدید کننده به نظر می‌رسد، اما احتمال شعله‌های خورشیدی از یک اتفاقی که امروز رخ داده است وجود دارد.

تقریباً شش لکه بزرگ خورشیدی روی این کره سوزان وجود دارد. طبق گفته هواشناسی فضایی، حداقل دو مورد از آنها تهدیدی برای شعله‌های قوی هستند.

بیشتر بخوانید:

حمله وحشتناک خورشید به فناوری‌های بشر | شراره‌هایی که شرایط را برای ما سخت می‌کنند

ناسا این پدیده را این‌گونه توضیح می‌دهد: «خطوط میدان مغناطیسی نزدیک لکه‌های خورشیدی اغلب در هم می‌پیچند، متقاطع شده و دوباره سازماندهی می‌شوند. این می‌تواند باعث انفجار ناگهانی انرژی به نام شعله خورشیدی شود.»

پیش‌بینی‌کنندگان NOAA حدود ۴۵ درصد احتمال شعله‌های کلاس M متوسط و ۱۰ درصد احتمال شراره‌های کلاس X، با اندازه بزرگ را تخمین می‌زنند.

شراره‌های کلاس X ترسناک‌تر هستند، زیرا می‌توانند باعث خاموشی رادیو در سراسر زمین و طوفان های تشعشعی طولانی‌مدت شوند.

شراره‌های کلاس M فقط باعث خاموشی کوتاه در قطب شمال و جنوب زمین می‌شوند.

کد خبر 691220 برچسب‌ها ناسا خورشید فضا - توریسم - سفر ماهواره

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ناسا خورشید فضا توریسم سفر ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۳۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمی از برافراشته شدن بادبـان خورشیدی ناسا در فضا | علم تا کجا پیش می‌رود؟

پس از استقرار موفق «سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیت» موسوم به ACS3 در مدار زمین، ناسا از باز شدن موفق بادبان ۸۰ مترمربعی این مدارگرد پیشرفته خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، ناسا اعلام کرد که مأموریت ACS3 (سرنام «سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیت» که هفته گذشته با موشک الکترون از نیوزیلند به مدار کم‌ارتفاع زمین پرتاب شده بود، توانسته است با موفقیت بادبان خورشیدی خود را کامل بگشاید.

بادبان خورشیدی، پرده فلزی نازک، سبک و وسیعی است که با انعکاس نور، پیشرانش فراهم می‌کند. ذرات نور خورشیدی وقتی از سطح بادبان بازتاب می‌شوند، همانند توپی که به جسمی ساکن برخورد می‌کند، آن را در جهت مخالف هل می‌دهند و بدین‌ترتیب به بادبان خورشیدی نیرویی هرچند اندک وارد می‌کنند. اگر بتوان این نیروی اندک را در بازه زمانی طولانی‌مدتی مهار کرد، می‌توان بادبان (و محموله متصل به آن) را تا سرعت‌های بسیار زیادی شتاب داد و ازآنجایی‌که نور خورشید به رایگان و تا فاصله‌های بسیار دور در اختیار بادبان قرار می‌گیرد، می‌توان با استفاده از آن فضاپیمای فوق‌العاده کارآمدی ساخت.

تاکنون چندین آزمایش توسط ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی ژاپن برای بررسی عملکرد بادبان‌های خورشیدی انجام شده و آزمایش ACS3 نیز گام مهمی از ادامه این فرآیند به شمار می‌رود. در این آزمایش که ناسا موفقیت آن را اعلام کرد، حدود ۲۵ دقیقه طول کشید تا بادبانی به ضلع ۹ متر و مساحت ۸۰ مترمربع در مدار زمین باز شود.

بنا به اعلام ناسا در صورت مساعدت هوا می‌توان این بادبان خورشیدی را از سطح زمین مشاهده کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • لحظاتی عجیب و ترسناک از تغییر رنگ خورشید در چین (فیلم)
  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • نگرانی در اردوی بایرن: مصدوم‌ها بیشتر شدند!
  • فیلمی از برافراشته شدن بادبـان خورشیدی ناسا در فضا | علم تا کجا پیش می‌رود؟
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • نفت در مدار رشد؟
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است